fbpx

Bil lakkering

Bil lakkering

Bil kan bli ikke bare det viktigste transportmiddel og garanti for komfort, men den blir ofte en del av vår personlighet. Det er viktig for hver sjåfør at bilen ikke bare er teknisk ryddig, fungerende og uten noen feil, men også at den ser ordentlig og ryddig ut. Etter diverse karosseribrudd, rust, bilulykker eller lignende situasjoner som kan ødelegge transportmiddelets utseende, må lakkering av bilens karosseri utføres for å beholde salgbar utseende.

Lakkeringsprosess

Det er mulig å utføre lakkering av hel karosseri eller dens enkelte deler hvis det trengs. I alle fall er bilens lakkering en ansvarlig og lang prosess. Det er mer enn fordeling av maling på karosseri – det er også en detaljer inspeksjon og feilfjerning. Denne prosessen er ganske dyr på grunn av sin rutine og brukte midler, og derfor blir det valgt til å ha en sånn prosess bare når bilen har mistet sitt salgbare utseende (f.eks. etter ulykke). Under lakkering er det viktig å ha midler av høy kvalitet og at prosessen er utført av spesialist.

Det første som gjøres under lakkering – bilens inspeksjon. Under den bestemmes om det finnes noen synlige skader som buer, rust, deler med defekt. I tilfellet av sånne skader, fjernes de først. Målet med disse handlinger er å få en ordentlig geometri av karosseri. Uten dette første steget av prosessen ville jobben ikke være av høy kvalitet.

Den viktigste komponenten av lykkelig lakkering er renhet. Gamle malinger og rust må fjernes, og det er en oppgave til mester som skal male din bil. Etter vurdering av tilstand til den fjernete delen, bestemmer om rust bindemiddel og fyllstoff skal brukes. Primer skal sprøytes for å gjemme uregelmessigheter av kitt på overflaten. Til slutt belegges maling og lakk hvis det trengs.

INTERCARAS strever for bare det høyeste kvalitet, og derfor kan vi forsikre deg at bare de mest profesjonelle og ansvarlige mestere skal sjekke og male din bil.